Implant dentar

Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă şi eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi.

O intervenţie stomatologică de implant dentar constă în înlocuirea protetică a unui dinte lipsă ori alterat. Implantul este format din coroana de culoare albă (partea vizibilă), stâlpul de legătură (bont protetic)  şi şurubul cu rol de rădăcină (implantul). Cele mai răspândite implanturi dentare sunt cele din titan, care se integrează perfect în maxilar, datorită fenomenului de osteointegrare.
   
În comparaţie cu o lucrare protetică tradiţională ce se realizează folosind că legătura dinţii sănătoşi care sunt sacrificaţi pentru a putea ancora lucrarea, immplantul dentar protejaza dinţii învecinaţi. În cazul în care confecţionăm o punte dentară (bridge=pod), aceasta are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinţi stâlpi, dinţi ce vor fi din păcate sacrificaţi (se extrag nervii, se obturează canalele şi se şlefuiesc dintâi care odinioară erau sănătoşi).
 

Beneficiile implanturilor dentare sunt multiple, câteva din acestea sunt:

Preţ convenabil - deoarece înlocuieşte doar dinţii lipsă şi nu adauuga costuri suplimentare cu tratamentul dintior de lagatura/realizarea de coroane dentare mai mari şi mai inestetice.

Salvează dinţii - implanturile dentare nu sacrifică integritatea dinţilor învecinaţi cum ar face o punte dentară, deoarece lucrarea dentară se sprijină pe implanturi şi nu pe dinţi naturali.

Salvează osul - în lipsa dinţilor, osul începe să se demineralizeze şi să se resoarbă afectând echilibrul aparatului masticator şi implicit al întregului organism. Implantul dentar, asemenea unei rădăcini naturale  păstrează integritatea osului. Coroanele susţinute de implanturi sunt ancorate fix şi transmit presiunile din timpul masticaţiei fiziologic în os, asemenea unui dinte natural, împiedicând resorbţia osoasă.

Estetic - lucrările dentare pe implanturi pot  fi unidentare (înlocuirea unui singur dinte), parţiale (înlocuirea unui grup de dinţi) şi totale (atunci când înlocuim toţi dinţii). Indiferent de tipul de înlocuire, lucrările dentare pe implanturi parsimilare dinţilor naturali.

Rata de succes ridicată - rata de success a înlocuirii dinţilor prin implanturi este foarte mare (95 – 97%-mandibula şi 92 – 95%-maxilar), dacă pacientul prezintă o stare de sănătate generală şi locală (osul receptor) bună şi prezintă o igienă dentară bună. Păstrarea igienei orale deţine un rol hotărâtor în reuşita tratamentului prin implanturi, deoarece factorul microbian are un rol important şi poate compromite definitiv această reuşită.

Adresa

Str. 22 Decembrie 1989 nr. 28A,
Tg-Jiu, Gorj

Telefon

(+4) 0756 051 155
(+4) 0374 626 244
(+4) 0353 417 079

Program

Luni: 09:00 - 18:00
Marți: 12:00 - 21:00
Miercuri: 09:00 - 18:00
Joi: 09:00 - 21:00
Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă, Duminică: închis

Serviciile stomatologice pot fi achitate în numerar, plata cu cardul (POS) sau în rate (până la 12 rate lunare fără dobândă) prin cardul STAR CARD - Banca Transilvania

Programare online

Programează-te online și primesti gratuit o consultație de specialitate.

În clinica MHDENT se respectă cu strictețe normele impuse de Ministerul Sănătății și de Colegiului Medicilor Stomatologi din România pentru această perioada află mai multe